Groepstherapie in het water voor mensen met post-COVID klachten

Veel mensen ervaren nog langdurig klachten nadat zij corona hebben gehad. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. In het Biljoenbad in Velp kunt inwoners met klachten nu een groepstraining in het water volgen. Het doel is kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen op te bouwen waardoor zij weer meer kunnen ondernemen.

Klachten die passen bij post-COVID zijn onder andere vermoeidheid of lage energie, spierpijn, overprikkeling, concentratievermindering, krachtverlies, evenwichtsproblemen en kortademigheid. Ondanks dat dit niet altijd eenvoudig is, is het erg belangrijk wel in beweging te blijven. In het water bent u gewichtloos waardoor er geen schokbelasting is die door gewrichten opgevangen moet worden. Door de weerstand van het water kan zwaarte van de oefeningen op eigen niveau aangepast worden en kan conditie en kracht op een goede manier opgebouwd worden.

De groepstraining helpt u om zich beter te voelen en meer plezier en vertrouwen te krijgen in bewegen. De groep wordt begeleid door een deskundige instructeur met kennis over post-COVID. De lessen vinden elke vrijdag plaats tussen 12.00 en 13.00 uur in het Biljoenbad in Velp. U kunt zich aanmelden via sportstimulering@rheden.nl. Meer informatie is te vinden op Biljoenbad | Hydrotherapie post-COVID