Afsluiting wegen Posbank vanaf 1 juli

Vanaf maandag 1 juli mogen auto’s, motoren en bromfietsen niet meer over de doorgaande wegen op de Posbank rijden. Deze afsluiting geldt voor de periode 1 juli tot en met 31 augustus en daarna voor de weekenden en feestdagen. Het besluit is een volgende stap in de uitvoering van het Masterplan Welkom Veluwezoom. Dit plan is in 2022 door de gemeenteraden van Rheden en Rozendaal vastgesteld en hierin wordt nauw samengewerkt met Natuurmonumenten.

De afsluitingen

De afsluitingen gelden voor de volgende wegen:

  • Bovenallee
  • Beekhuizenseweg
  • Signaal Imbosch (weg richting de Brandtoren)
  • Diepesteeg (na parkeerplaats De Lappendeken).

Schietbergseweg tweerichtingsverkeer

De Schietbergseweg wordt weer tweerichtingsverkeer. Dit is nodig om tijdens de gedeeltelijke afsluitingen Paviljoen De Posbank en de bijbehorende parkeerplaats te kunnen blijven bereiken. Voor deze weg werken we een plan uit voor een betere inrichting. Aanwonenden denken daarin mee.  

Tijdelijk minder parkeerplaatsen

Door de afsluitingen zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen. Dit komt doordat een aantal parkeerplaatsen langs de Beekhuizenseweg niet meer met de auto te bereiken is en afgesloten wordt. We werken aan nieuwe parkeervoorzieningen. Om de druk op het parkeren te verminderen worden bezoekers gestimuleerd om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.  

Balans natuur, recreatie en leefomgeving

De afsluiting van de wegen op de Posbank draagt bij aan het herstel van de balans tussen natuur, recreatie en leefomgeving. Doordat minder auto’s en motoren in en door het Nationaal Park rijden wordt de kwetsbare natuur beter beschermd en kan deze zich herstellen. Vermindering van (groepen) gemotoriseerd verkeer zorgt ook voor minder overlast in de omgeving en omliggende dorpen.