Nieuwe buurten in Dieren en Velp bieden kansen voor onze inwoners

Op 24 september heeft de gemeenteraad van Rheden ingestemd met aankoop van twee stukken grond. Het doel is om in Dieren en in Velp twee nieuwe buurten te realiseren. Deze nieuwe buurten, met in totaal meer dan 200 betaalbare huur- en koopwoningen, bieden nieuwe kansen. Kansen voor gezinnen, starters en ouderen en vluchtelingen. Het is de bedoeling dat mensen uit de gemeente Rheden, maar ook uit de regio die op zoek zijn naar een woning hier een plek kunnen vinden.

De locaties zijn het terrein van de houthandel Hupkes Wijma aan de Kanaalweg in Dieren en het ‘Gat van Gerritsen’ aan de Arnhemsestraatweg in Velp. De bedoeling is dat de woningen in 2026 klaar zijn.  

Een kans voor iedereen 

De nieuwe buurten bieden mogelijkheden voor gezinnen, starters en ouderen, en dragen bij aan de groeiende vraag naar betaalbare woningen in de regio. Daarbij staan diversiteit en inclusie centraal. De buurten worden zo ingericht dat ze een thuis bieden voor iedereen, met ook aandacht voor de opvang en integratie van totaal 250 vluchtelingen verspreid over 60 tot 80 woningen over de beide buurten.   

Investeren in een verbonden gemeenschap 

"De plannen voor de nieuwe buurten bieden ons een unieke kans om bij te dragen aan mooie nieuwe gemeenschappen," zegt wethouder Gea Hofstede. "Door deze nieuwe buurten te ontwikkelen, creëren we niet alleen betaalbare woningen voor onze inwoners, maar zorgen we voor een plek waar ze zich thuis kunnen voelen. Dit project is een investering in de toekomst van onze gemeente en een stap vooruit in het bouwen van een sterke, verbonden gemeenschap waar iedereen welkom is."  

Gezamenlijk bouwen aan de toekomst 

Nu de gemeenteraad groen licht heeft gegeven, kan de uitwerking van de plannen beginnen, daarbij spelen de omwonenden en andere betrokkenen een grote rol. Het is belangrijk dat de nieuwe buurten goed aansluiten op de bestaande wijken zoals Daalhuizen en Stenfert en dat ze bijdragen aan een sociale en verbonden gemeenschap.  

De exacte samenstelling van de woningen wordt op een later moment bepaald in de planologische procedure en massastudie. Dan is er ook gelegenheid om mee te denken en ideeën te delen. Over dit moment volgt later een uitnodiging.